Ora de scris dezlânat

scris dezlânat

Te chinui să scrii ceva și nu prea se scrie nimic. Aproape că-ți respecți statutul. Bună ziua și bine ați venit la frânturi din creierul meu. Luați loc, make yourselves cosy. Cafeluță?

Deschizi un tab. Îl închizi. Repeți de zeci de ori în juma de oră. Bine, n-ai numărat, dar îți place să crezi că ai intuiție. Concentrarea ta e vraiște, de parcă ești un copil care se lasă furat de șapte chestii diferite. Și plânge și râde și se lovește și bocește iar și după mănâncă înghețată să-i treacă. La tine-n cap vin multe gânduri diferite și te duci după fiecare că așa-ți place, să nu le ignori că nu-i frumos. Faci cafeluță și pui parolă la aplicația de screen time, dar o reții din primele încercări. Procrastinezi cosy, învelită cu pătura pufoasă. Te frustrezi și te semi blamezi și accepți că e o fază și că uneori te hrănești cu scrolluri și informații despre viața de pe internet a unor străini.

Uneori e chiar ușor să fii singur. Se cheamă independență, știi. Cică trebuie doar să te prefaci un pic și gata. Încă înveți, faci progrese. Iei exemplu de la pisicile din cartier care nici măcar nu vin la tine să le mângâi, au treaba lor. Dar câteodată e too much, nu e „the silence of silence”, e „my own silence”, cum zicea Sylvia Plath. Bormașina din vecini nu îți bruiază gândurile și nici nu te face să te simți printre oameni, doar te enervează. Alo, tu vrei doar zgomotul interior, ok?

Corpul reacționează la ce simți. Sau la ce nu simți, în cazul tău. Terapeuta ți-a zis că ai corpul în urmă față de minte și emoții. Că gândești la foc automat, dar nu te-ai calibrat în totalitate și senzațiile fizice îți arată că trebuie să slow down, să fii atentă la și blândă cu tine. Cică nu te uiți unde trebuie. Poate ar trebui să pui anunțuri cu in need of cuddle buddy, că dating apps îți dau și mai multă anxietate lately.

E okay, nu te plângi. Bine, doar puțin. Câteodată te complaci, știi și tu că e mecanism de autoapărare. Uneori e mai ușor să rămâi în nefericirea familiară, decât să faci eforturi să ieși în mai bine, când asta ar însemna necunoscut. Dar la naiba, faci eforturi și-ai obosit un pic. La fel cum e mai ușor să cauți vinovați (mereu tu sau altcineva, aproape niciodată la mijloc) și să fii rece și suferindă în liniște, decât să fii vulnerabilă și să accepți când ești rănită. Ce chestie și cu sentimentele astea.

Da-i okay, înveți să te comporți cu tine la fel cum ai face-o cu un copil. Să dormi cât trebuie. Să mănânci bine. Să le iei una câte una, să plângi dacă simți, să fii drăguță cu tine. Ar țipa o mamă la copilul ei pentru că e moody? Nu. În cazul fericit. Așa ziceam și eu.

Lasă un răspuns